Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

Bok och hav flyttas till i höst

Litteraturfestivalen i Karlskrona, Bok och hav, som skulle ha arrangerats 15-17 maj skjuts upp. Beskedet kom under tisdagen, något som Sydöstran var först med att meddela.
Litteratur • Publicerad 24 mars 2020
Några av eldsjälarna bakom litteraturfestivalen Bok och hav som skulle ha hållits i maj, men som nu tvingats ställa in. Eva Norling, Anna Thordstein, Marcus Sandekjer, Monica Pettersson och Aline Nysingh.
Några av eldsjälarna bakom litteraturfestivalen Bok och hav som skulle ha hållits i maj, men som nu tvingats ställa in. Eva Norling, Anna Thordstein, Marcus Sandekjer, Monica Pettersson och Aline Nysingh.Foto: Ingemar Lönnbom

Temat för 2020 års litteraturfestival var ”Överlevnad”, något som i historiens ljus kan te sig en smula ironiskt.

Planeringen för den fjärde festivalen var långt kommen och ett antal författare var offentliggjorda: Anna-Karin Palm, Amanda Svensson, Helle Helle och Anne Swärd.

Annons

Ännu fler var tillfrågade. Men de senaste veckorna har det varit tyst från festivalledningen, trots tidigare löften om fler författarnamn.

Skälet till senareläggningen är förstås coronaepidemin, som lägger sordin både på deltagarnas lust att ge sig ut på resa och på publikens intresse för evenemangen.

Enligt uppgift funderar ledningen för Bok och hav nu på att förlägga festivalen till november i år.

Ingemar LönnbomSkicka e-post
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons