Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

Återbruk och ny konst hos Jenny i Brömsebro

Jenny Svensson i Brömsebro är en av alla kreativa blekingar som vill berätta för BLT:s läsare om livet under pandemin. Hennes skaparådra tar sig uttryck inom två fält: bildkonst och återbruk. Hon har nyligen öppnat sin ateljé.
Corona kultur • Publicerad 24 maj 2020
Jenny Svensson i Brömsebro öppnade sin ateljé tidigare i våras.
Jenny Svensson i Brömsebro öppnade sin ateljé tidigare i våras.Foto: Privat

"Hej, här kommer en hälsning från Brömsebro!

Jag heter Jenny Svensson och har min lilla ateljé i Brömsebro som nu i vår öppnade lite försiktigt för allmänheten. Nu när allt är som det är så får jag jobba med min konst mer eftertänksamt och inte stressa med deadlines som jag gjort tidigare år. Det är nyttigt. Vad gör jag då? Jo, jag målar i akryl främst på papper men också en del på duk. Det blir mycket färg: landskap, ansikten och abstrakt. Genom bilder och symboler försöker jag tolka det inre, känslor och drömmar.

Inuti. Målning från i år.
Inuti. Målning från i år.Foto: Privat
Annons

Jag håller också på med återbruk, vrider och vänder på saker, textil och annat, försöker skapa något nytt. Helst med någon funktion som ett enkelt plagg eller så, men oftast blir det mer dekorativt som till exempel ett objekt att ha i trädgården. Jag försöker ta tillvara på det mesta men jag måste erkänna att jag fick rensa liiite för att få plats i nya ateljén.

Den här skapelsen kallar Jenny Svensson en ”pudelfluga”.
Den här skapelsen kallar Jenny Svensson en ”pudelfluga”.Foto: Privat

Att kombinera återbruk och konst är bra då jag jobbar i perioder med det ena eller det andra. Det är bra att få distans och arbeta på ett annat sätt ett tag. Jag har en massa idéer som längtar efter få att komma ut! Som kreativ är ju hjärnan ständigt påslagen för nya uppslag i vilket material det än må vara.

Jag hoppas på att kunna ha ateljén mer öppen i höst och förhoppningsvis även hålla några kurser eller workshops i konst och återbruk. Tack för mig och hoppas att vi ses i framtiden! "

Målning från mars 2017.
Målning från mars 2017.Foto: Privat
Populär. Målning från i år.
Populär. Målning från i år.Foto: Privat
Jenny Svensson arbetar med att skapa nytt av återvunnet material.
Jenny Svensson arbetar med att skapa nytt av återvunnet material.Foto: Privat
Återbrukade ting i Brömsebro.
Återbrukade ting i Brömsebro.Foto: Privat
Ingemar LönnbomSkicka e-post
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons