Ta kontroll över dina pengar

Att vi ska spara pengar vet nog de flesta om. Men det är inget lätt val att bestämma hur det ska göras. I maj får du dock chansen att lära dig tillräckligt för att kunna tjäna mer på dina besparingar.
Marie-Louise Fredriksson, rådgivare och ansvarig för Fair investments i Malmö, och Camilla Bergman, eventansvarig för bolaget, vill hjälpa dig att ta kontroll över dina pengar.
Foto: Mattias Mattisson

Den 13 och 14 maj gästas Scandic Karlskrona av Marie-Louise Fredriksson som är rådgivare på kapitalförvaltningsbolaget Fair investments. Genom ett föredrag på temat Finansbranschen bakom kulisserna vill hon se till att Blekingeborna har koll på sina pengar.

– Det finns en oro kring de val man har gjort. Folk vet inte vad de ska jämföra med, säger Marie-Louise om människors val av sparanden.

– Man måste engagera sig i sin ekonomi. Det är jätteviktigt att komma och lyssna. Kunskap är makt, säger Camilla Bergman, eventansvarig på bolaget.

Både Marie-Louise och Camilla upplever att många i dag känner sig lurade vad gäller placeringarna av sina pengar. Det finns många aktörer i branschen och många som tar betalt utan att kunden egentligen får något för pengarna.

– Det står nästan dagligen i media om folk som har blivit blåsta.

– Många känner sig lurade, framför allt på höga avgifter. Det spelar ingen roll om fonden går ner, du betalar en avgift i alla fall. Folk blir rädda och osäkra. Det vill vi vara med och förändra. Vi har ett stort engagemang och vill förändra och förbättra finansetablissemanget, säger Camilla.

Bolaget arrangerar föredraget för att ge människor mer kunskap för att de ska kunna tjäna mer på sina besparingar. Under de tre tillfällena: två den 13:e och ett den 14 maj berättar Marie-Louise hur systemet fungerar och vad det finns för alternativ när det gäller placeringar. Hon har bland annat erfarenhet från att ha jobbat på bank i 38 år och är nu ansvarig rådgivare för Fair investments i Malmö.

Under tidigare föredrag Marie-Louise har hållit har 95 procent av publiken bestått av män. Det vill hon se en ändring på. Hon menar att det är lika viktigt för kvinnor som för män att ha koll på sina pengar.

– Kvinnor har inte mindre kapital än män. De behöver också lära sig och förstå, säger hon.

Fair investments startade 2011 och har sitt huvudkontor i Stockholm. Bolaget arbetar efter modellen att det inte tar betalt om kunden inte får någon värdeökning.

Det finns ett fåtal platser till föredraget. Mer information om det och anmälan finns på Visit Karlskronas hemsida.

Läs mer

Sport

Förre KHK-chefen: ”Inga fler strategiska misstag från HA”

Lindbergs tankar om ett bättre system i Hockeysverige

Karlskrona

Matsvinn: Butiker tänker nytt för att rädda gammalt

Här är strategierna mot svinnet

Nyheter

Trenden att köpa second hand fortsätter att växa

– Vi kan göra något genom att inte köpa nytt, säger Olivia.

Sport

Klart: Vi tv-satsar på lokal fotboll i unikt samarbete

Här är serierna vi nu äger rättigheterna att tv-sända

Sport

Lista: De tio mest klickade sportartiklarna 2019

Det känslosamma har berört allra mest

2010-talet i Blekinge

Dansk dynamit, pärongate, 178 mål och ”Honken”

22 minnesvärda sporthändelser från 2010-talet