305 frivilliga sökte efter försvunne KHK-supporter

Strax efter klockan 21 på måndagskvällen avbröt Missing People sitt letande efter den KHK-supporter som varit försvunnen sedan i lördags.
Missing People letar efter den försvunne KHK-supportern i Nättrabys omgivningar uppdelade i olika patruller.
Foto: Staffan Lindbom

– Den sista patrullen har just kommit tillbaka. Vi har inte gjort några fynd som kan sättas i samband med mannens försvinnande. Vi har haft 305 frivilliga i 35 patruller och de måste jag ändå säga är fantastiskt, sa Christer Ågren, ansvarig för eftersökningarna genom den frivilliga organisationen Missing People.

– Vi har letat i de områden kring Nättraby som polisen betecknat som viktigast. Nu väntar vi på återkoppling innan vi bestämmer oss för vad som ska hända i morgon. Allt vårt arbete sker i överenskommelse med polisen, tillade han.

Polisinspektör Malin Pärmborn konstaterade samtidigt strax innan midnatt att spaningarna avbrutits för stunden utan några resultat, men att fortsatta initiativ skulle ta vid under tisdagen.

Letandet har pågått efter den KHK-supporter, en man i 50-årsåldern, som försvann i samband med en hemmamatch i hockeyarenan i lördags eftermiddag. Hans anhöriga lade ut en efterlysning på Facebook under söndagen. Polisen letade med hundpatruller under helgen. In mot natten till måndagen hade Missing People samlat ihop runt 150 frivilliga uppdelade i 13 patruller som letade i områden i Nättraby, dit mannen enligt uppgifter kunde ha tagit sig.

Enligt P4 Blekinge ska polisen ha bekräftat att mannen setts kliva av en buss i Nättraby vid 20-tiden på kvällen.

Efter helgen har polisen avbrutit sitt aktiva sökande medan frivilliga fortfarande är ute och letar. När mannen sist sågs var han klädd i KHK-supportrarnas orange tröja och halsduk. Även mannens kollegor från hans arbetsplats och hockeyspelare från KHK har anslutit sig till eftersökningarna.

Har du sett något? Kontakta polisen på 114 14.

Läs mer

Nyheter

Snöfall vid länsgränsen – Trafikverket varnar för halka på vägarna

Även SMHI varnar

Sport

Förre KHK-chefen: ”Inga fler strategiska misstag från HA”

Lindbergs tankar om ett bättre system i Hockeysverige

Karlskrona

Matsvinn: Butiker tänker nytt för att rädda gammalt

Här är strategierna mot svinnet

Sport

Klart: Vi tv-satsar på lokal fotboll i unikt samarbete

Här är serierna vi nu äger rättigheterna att tv-sända

Sport

Lista: De tio mest klickade sportartiklarna 2019

Det känslosamma har berört allra mest

2010-talet i Blekinge

Dansk dynamit, pärongate, 178 mål och ”Honken”

22 minnesvärda sporthändelser från 2010-talet