1. Avdelningararrow-down
  2. Orterarrow-down
  1. Tjänsterarrow-down
  2. Annonseraarrow-down

Polisanmälan om misstänkt valfusk

Foto: Staffan Lindbom

En person som är med i Socialdemokraternas parti i Karlskrona har polisanmälts misstänkt för att ha delat ut förkryssade valsedlar vid vallokalen i Kungsmarken, enligt SVT Nyheter Blekinge.

Vilken position som den misstänkta har i partiet vill inte valnämnden eller Socialdemokraternas ordförande Magnus Manhammar uttala sig om.

– Vi får inte säga något om detta. Det råder förundersökningssekretess och polisen har tagit över alla uppgifter. Men jag kan säga att det inte enbart var i Kungsmarken som detta ska ha skett, utan även i Marieberg utanför Sunnadalsskolan, säger valansvariga Magdalena Nordin i Karlskrona.

Att dela ut förkryssade valsedlar är inte tillåtet och händelsen rubriceras nu som otillbörlig valpåverkan.

Enligt uppgifter till BLT ska personen även ha delat ut valsedlar vid City Gross.

– Vi är medvetna om att det har polisanmälts ett sådant ärende och att det är en Socialdemokrat som är föremål för misstanke. Men vi har lämnat över hela ärendet till polisen. Det är där utredningen görs, säger Magnus Manhammar.

Rösträknarna på länsstyrelsen har också fått information om det misstänkta valfusket och juristen Karl Evald kommenterar detta så här:

– Vi har inte sett något som tyder på att det kan påverka valresultatet. Vi har kontrollerat det aktuella distriktet och det finns inget som sticker ut från det normala.