1. Avdelningararrow-down
  2. Orterarrow-down
  1. Tjänsterarrow-down
  2. Annonseraarrow-down

Krögarna: ”Kroglivet är bättre än på länge”

Karlskronas krogliv har diskuterats flitigt under den senaste tiden.
Krögarna själva menar att det står sig starkare än på mycket länge.
– Utelivet är något helt annat i dag än för 20 år sedan, säger Johan Rennemark.
Filip Gamelius, Johanna Mazetti, Johan Rennemark, Patric Henriksson, Mattias Johansson, Magnus Larsson, Torbjörn Jonsson och Pär Hjalmarsson representerar olika krogar och resturanger i Karlskrona. Under torsdagen samlades de för att prata om Karlskronas krogliv.
Foto: Marcus Palmgren

Hur mår egentligen Karlskronas uteliv? Frågan har ställts av många efter beskedet att Statt och Fox nu bommat igen där röster till och med har höjts om att det är en krogkris vi nu ser.

Men är det verkligen så illa? Inte om vi ska tro Karlskrona krogarna som är underavdelning till Centrumföreningen och under en presskonferens på onsdagen slog man bort allt prat om kris.

– Det är ingen kris på det sättet. Självklart är det tråkigt att det inte finns någon nattklubb och det behövs minst ett dansställe. Men utelivet är något helt annat i dag än för 20 år sedan, man efterfrågar andra saker, säger Johan Rennemark som driver bland annat Biobaren och Landbron.

I en rapport från Visita placerar sig Karlskrona på en 22:e plats i riket över tillväxt i restaurangbranschen. Siffror visar också på en ökning med 95 procent mellan åren 2008 till 2017.

– Det är helt makalösa siffror och kroglivet är bättre än på länge menar vi. Man kan inte blanda ihop krogarna och restaurangerna med nattklubbarna. Det är två helt skilda saker.

Och när Fox nu stängt så har Rennemark från och med i morgon torsdag sjösatt en ny idé.

– Landbron kommer att börja med Torsdagsklubben. Vi tänkte dra igång vid årsskiftet egentligen men efter förra veckans händelser så drar vi igång direkt.

– Det kommer att rikta sig mot studenter men alla är självklart välkomna. Det finns ett behov av det här ser vi.

Pär Hjalmarsson vid Elsas lilla krog känner inte heller igen sig i den bild av kris som på vissa håll målats upp.

– Vi har ökat vår omsättning hela tiden på Elsas och det går bättre än någonsin. Jag känner inte alls igen mig i att det skulle vara någon kris utan det finns väldigt många krogar att gå till, säger han.