1. Avdelningararrow-down
  2. Orterarrow-down
  1. Tjänsterarrow-down
  2. Annonseraarrow-down

Hon är årets förebild

Emma Olander har utsetts till vinnare av ”Årets förebild 2019”. Under tisdagen överraskade BLT henne med beskedet.
Emma Olander, vinnare av årets förebild tillsammans med #vistårbakoms projektledare Mattias Boman och Gunilla Bylund och Anita Sjöblom från Lions Club Jarramas Karlskrona.

Under våren har BLT drivit kampanjen ”Vi står bakom”. Ett projekt där syftet är att lyfta personer och organisationer som brinner för jämställdhet, mångfald och inkludering samt att öka människors kunskap kring ämnena.

I samband med projektet och med Mattias Boman i spetsen har BLT tillsammans med Lions Club Jarramas Karlskrona arrangerat en tävling där man vill lyfta fram och hylla ”Årets förebild 2019”.

Nomineringsprocessen är avslutad och en vinnare har utsetts, hon heter Emma Olander. Genom sitt volontärarbete på kvinnojouren gör 21-åriga Emma skillnad för utsatta kvinnor, inspirerar och ger hopp om en bättre framtid.

– Det känns jätteroligt och det är en stor ära att ha vunnit priset, säger Emma när BLT och Lions Club Jarramas överraskar henne med beskedet på hennes arbetsplats under tisdagen.

Emma jobbar på Backens förskola och även hennes kollegor där intygar att detta är en tjej med ett hjärta av guld. Exakt vad Emma kommer syssla med i framtiden vet hon inte, men ett som är säkert är att hon ska jobba med människor.

— Jag skulle inte kunna göra någonting annat tror jag, jag vill hjälpa utsatta och göra skillnad. Framförallt vill jag engagera mig för kvinnor och barns rätt i samhället.

Priset är en check på 15 000kr och sponsrat av Lions Club Jarramas, en verksamhet som bygger på att de samlar in pengar till behjärtansvärda ändamål.