1. Avdelningararrow-down
  2. Orterarrow-down
  1. Tjänsterarrow-down
  2. Annonseraarrow-down

Polisen: ”Jobbar med oförminskad styrka”

På söndagsmorgonen finns fortfarande ingen misstänkt eller gripen efter fredagens grova brott i Ramdalatrakten.
– Än så länge jobbar vi med oförminskad styrka, säger Evelina Olsson på polisens ledningscentral i Malmö.
Foto: Staffan Lindbom

Polisen har ännu ingen misstänkt för det grova brott som inträffade i Ramdalatrakten på långfredagens kväll. Enligt läsaruppgifter till BLT ska man på lördagskvällen återigen ha sökt av trafik i närheten av Ramdala. Polisen ska vid 22-tiden ha stoppat alla bilar till och från en ö i närheten.

– Vi har ingen misstänkt och ingen gripen i nuläget. Det finns misstanke om ett grovt brott, men vi väljer att inte gå in på någon närmare rubricering än så. I övrigt råder förundersökningssekretess, säger Evelina Olsson på polisens ledningscentral i Malmö.

Enligt en källa med insyn ska det ha rört sig om ett angrepp mot en anhörig till en polisman. Denne ska ha knivskurits och blivit sparkad av maskerade gärningsmän.

Från polisens kommunikationscentral vill man inte kommentera de uppgifter, som Kvällsposten var allra först med, att det var en anhörig till en polis som drabbats.

– Jag kan varken bekräfta eller dementera det, säger Evelina Olsson.

BLT har också tagit del av bilder där en personbil fått framrutan inslagen.

Även SVT Blekinge har uppgifter om att det ska röra sig om ett angrepp mot en anhörig till en polis. Deras uppgifter gör gällande att det hela ska ha skett när personen i fråga var ute och rastade sina hundar.

När BLT kör igenom de östra kommundelarna på påskaftons morgon råder återigen lugn och stillhet. I trakterna där brottet tros ha begåtts syns inte längre spår efter någon större polisinsats, men nyfikna ortsbor promenerar förbi.

– Visst såg jag när polisbilarna körde förbi. Men jag vet inte mer än så, säger en närboende till BLT.

Även om det inte längre råder avspärrningar och fordonskontroller på E22 pågår utredningsarbetet för fullt. Enligt ledningscentralen rullar det fortfarande en polispatrull i området.

Den aktuella händelsen ska ha inträffat runt 20.30-tiden på fredagskvällen och polisen beslutade sig kort därefter om en så kallad särskild händelse. Det gör man enbart när något utöver det vanliga och mycket allvarligt har inträffat. Ett sådant beslut innebär att man sätter samman en särskild stab som tillförs betydande resurser och utser en kommenderingschef som leder arbetet.

– Det är för att frigöra resurser. Vi har varit på brottsplatsen och gjort teknisk undersökning, hållit förhör och vi kommer att fortsätta med förhören under dagen.

Vad kan ni säga om skadeläget kring den som drabbades av det grova brottet?

– Det har jag inga uppgifter om.

Har det använts vapen?

– Det har jag heller inga uppgifter om.

Letar ni efter en eller flera gärningsmän?

– Det går vi i nuläget inte in på.

Kan allmänheten hålla utkik efter något?

– Ingenting konkret. Men som sagt, har man sett något under fredagseftermiddagen eller kvällen som väckt ens magkänsla får man gärna höra av sig. Någonting som känts obekant.

Polisen satte under fredagen upp en fordonskontroll mellan fartkamerorna i Ramdala där man stoppade alla fordon för att kolla så att inga obehöriga fanns i dem. Även helikopter användes i sökarbetet.

Polisens kommunikatörer håller kontinuerligt möten för att diskutera hur man går vidare med sin kommunikation. Vid 17-tiden hade fanns det fortfarande ingen ny information i ärendet.

– Det enda jag kan säga är att polisen har hållit ytterligare förhör och sammanställer den informationen, säger Peter Kjällkvist, presstalesperson på ledningscentralen.

Tips till polisen lämnas på 114 14.