Annonserade ut stulen båtmotor och trailer

En 34-årig man döms nu till villkorligt och dagsböter efter att ha försökt sälja en stulen båtmotor och båttrailer via annons.

Det var i början av mars 2019 som en man i Olofström blev av med sin båtmotor och båttrailer. Han la då ut en efterlysning i lokaltidningen om detta, och fick svar från flera personer som hade blivit erbjudna att köpa hans båtmotor av en 34-årig man i Olofström.

Mannen ringde och låtsades vara intresserad av båtmotorn och fick då veta att motorn var i nyskick, men att nyckeln saknades. Målsägaren gick då till polisen för att göra en anmälan, på plats fick han ett sms från 34-åringen att båtmotorn var såld. Han åkte då hem till 34-åringen som nekade till brott.

Även den stulna båttrailern lokaliserades efter målsägarens son sett en annons på Facebook, utlagd av 34-åringen. Han kände igen sin trailer och ringde polisen som åkte till 34-åringen som kunde konstatera att det var målsägarens båttrailer. Man kunde även konstatera att målsägarens nyckel passade i tändningslåset i en båtmotor som fanns hos den misstänkte.

34-åringen nekar till brott och hävdar att båtmotorn är hans egen och att han köpt den av någon, som han inte minns något om. Han ska ha betalat 13 000 kronor i kontanter, men saknar kvitto.

Nu döms mannen till villkorlig dom och dagsböter i 80 dagar a 50 kronor för häleri. Han döms även för olovlig körning då han kört motorcykel utan att ha rätt till det.

Läs mer

Medan du sov

Här är nattens händelser – lokalt och i omvärlden

En natt utan större polisiära händelser i Blekinge. Rattfylleri i Kristianstad.

Nyheter

Chockad och glad efter ändrade beskedet om kontanter

Ronnebybo kämpade hårt för att få betala sin tandläkarräkning med sedlar och mynt

Berättarfestivalen

Guldkornen i årets Berättarkraft

I år är det tre av Blekinges fem kommuner som deltar i den återkommande litteratur- och berättarfestivalen Berättarkraft. Men de många evenemangen vänder sig till alla.

Sport

Klart: Vi tv-satsar på lokal fotboll i unikt samarbete

Här är serierna vi nu äger rättigheterna att tv-sända

IDROTTSGALAN

BILDEXTRA: Allt från Blekinges Idrottsgala 2020

Efter Mjällbys succéår – tog hem tre priser

2010-talets sport

Dansk dynamit, pärongate, 178 mål och ”Honken”

22 minnesvärda sporthändelser från 2010-talet