Tar första steget mot handelscentrum

Nu ska en detaljplan beställas för kommunens nya handelscentrum. Politikernas förhoppning är att större kedjor blir intresserade.
Kommunen har köpt in mark vid Janneberg och Strömma. Nu beställs en ny detaljplan.
Foto: Lena Ehring

I början av 2018 berättade BLT att kommunen köper in mark vid Janneberg och Strömma. Syftet var att i första hand försöka etablera handel i området. Nu tas första steget sedan köpet. De beställer en ny detaljplan för ett 160 000 kvadratmeter stort område. Detaljplanen gäller Frostentorp, norr om E22 bakom bland annat Audio Video och Elon, där det i dagsläget är skog och åker.

Kostnaden är 800 000 kronor, men syftet är att butiker med sällanköpsvaror ska vilja etablera sig där.

Läs mer

Sport

Klart: Vi tv-satsar på lokal fotboll i unikt samarbete

Här är serierna vi nu äger rättigheterna att tv-sända

God morgon!

God morgon! Åh, amaryllis!

För mig är du julblomman framför andra. Det är något alldeles extra med din växtkraft. Att så många blommor kan komma ur en enda lök, även om den ofta är stor. När allt blommat över känns det så svårt att kasta bort dig. Så efter konstens alla regler försöker jag varje år att få dig att blomma om. Det har varit ett pysslande, ska du veta. Jord har bytts, du har stått mörkt och varmt. Ibland kallt, ibland utomhus en hel sommar, och ibland som en vanlig krukväxt på en fönsterbänk. Gör jag fel? Ja, troligen. För bara en gång har du blommat om, och inte till jul, kan jag lova. Är det verkligen så illa att du bara ska blomma en gång i ditt liv? Det vägrar jag gå med på. Rejält med gödsel har jag dock inte prövat. Kan det vara lösningen?

Familj

Cathrine och Tobias Fredriksson

Cathrine och Tobias Fredriksson i Karlskrona fick den 22 December en dotter, Nora, som vägde 4020 g och var 51 cm. Syskon: Alice

Familj

Johanna Olofsson och David Westerholm

Johanna Olofsson och David Westerholm på Hasslö fick den 2 december en son, Malte, som vägde 3190 g och var 49 cm. Syskon: Clara.

Familj

Minnesord Gudrun Malmer

Filosofie hedersdoktor Gudrun Malmer, Lund, avled den 6 december i en ålder av 99 år. Hon efterlämnar barnbarn, många vänner och kollegor. Begravningen sker den 20 december i Dalby Heligkorskyrka.

2010-talets sport

Dansk dynamit, pärongate, 178 mål och ”Honken”

22 minnesvärda sporthändelser från 2010-talet