1. Avdelningararrow-down
  2. Orterarrow-down
  1. Tjänsterarrow-down
  2. Annonseraarrow-down

S lovar stora satsningar på kultur och fritid

Om Socialdemokraterna vinner valet lovar de en mängd satsningar på kultur och fritid.
Bland annat ska en hundträningshall byggas, miljontillskott åt föreningslivet och en ny busslinje uppföras.
Kommunalråd Per-Ola Mattsson (S), ordförande i fritidsnämnden Andreas Saleskog (S) och ordförande i kulturnämnden Lena Sandgren (S) presenterade sina vallöften under onsdagen.
Foto: Bo Åkesson

Fem nya vallöften presenterades under onsdagen. Socialdemokraterna i Karlshamn tänker göra stora satsningar på kultur och fritid. Kommunalrådet Per-Ola Mattsson (S) berättar om den nya kulturmiljonen och idrottspotten.

— Vi kommer att avsätta en miljon årligen åt kultur och en miljon åt idrott. Dessa pengarna kommer gå att söka från föreningar för att bredda sin verksamhet och kapa kötider, säger han.

För att förenkla föreningslivet för barn och ungdomar utan körkort vill socialdemokraterna införa en fritidsbusslinje som ska öka tillgängligheten till badplatser samt kultur- och idrottsanläggningar. Bussen kommer gå efter skoltid då flest barn är verksamma på fritiden.

Fritidsbusslinjen kommer gå i en ringlinje genom kommunens olika idrottsplatser i exempelvis Mörrum och Svängsta.

Ett annat vallöfte är att nya idrottsplatser planeras att tillkomma om socialdemokraterna får bestämma.

— Vi fortsätter att utveckla Vägga fiskhamn och Vägga IP. Det finns planer på en mängd olika byggen som exempelvis en friidrottshall och att bygga in isrinken under tak, säger ordförande i fritidsnämnden Andreas Saleskog (S).

Tio miljoner kronor avsätts i budgeten för att bygga en ny hundträningshall som förhoppningsvis ska stå klar år 2020.

— Den ska vara fullskalig för hundsport och även för tävlingar. Den kommer även gå att träna alla sorters hundar, exempelvis polishundar, säger Per-Ola Mattsson (S).

Mycket pengar satsas på en ökad biblioteksverksamhet. Förutom det planerade kultur- och bibliotekshuset på Östra piren så vill man nu utöka biblioteksverksamhetens mer-öppet och återuppföra ett bibliotek i Åryd. En miljon kronor har planerats för att Åryds bibliotek ska öppna igen.