Rustadrottningarna efterlängtade i Karlshamn

Sedan Rusta slog upp portarna i Karlshamns kommun har försäljningssiffrorna tredubblats på några veckor. Etableringen har gett nya jobb till tio driftiga tjejer som gör alltifrån att köra truck till att sitta i kassan.
– Vi kallar oss Rustadrottningarna, säger Lena Ström, varuhuschef.
Tina Färm, ställföreträdanden varuhuschef, Lena Ström, varuhuschef, och Jessica Andersson, säljare, på nya Rusta i Karlshamn.
Foto: Stina Pettersson

När Mera besöker Rusta några veckor efter invigningen sitter kunderna utanför i sina bilar och väntar på att varuhuset ska öppna.

– De står utanför och väntar varje dag, berättar Lena Ström, varuhuschef på Rusta.

Vid invigningen var det kö ända bort till den nya Jysk-butiken.

– Vi fick en lite chock, men det var en bra chock, säger hon.

Hittills har det gått mycket bättre för varuhuset än vad de hade förväntat sig. Delvis tror hon att det beror på nyhetens behag men också på grund av att Karlshamnsborna gillar konceptet.

Lena tycker att Rusta passar bra i Karlshamn. Hon tror att kunderna lockas av priserna, sortimentet som är brett och att det finns något för varje säsong. Dessutom tror hon att det har blivit ett sammankomstvaruhus. Enligt henne åker kunderna till Rusta även för att träffa folk.

Varuhuset är det 93:e i Sverige och till Karlshamn har tio personer rekryterats till helt nya tjänster. Fortsätter de positiva försäljningssiffrorna kan fler anställas. Personalen består enbart av tjejer och större delen är mellan 20 och 25 år gamla.

– Vi kallar oss Rustadrottningarna, säger Lena.

Hon berättar att det finns de som undrar om det inte i alla fall finns någon man som jobbar på lagret men så är det inte. Tjejerna gör alltifrån att köra truck till att sitta i kassan.

– Vi tjejer kan också!

Det hon tycker är extra roligt med varuhuset är att de har varit med från början och byggt det tillsammans med ett etableringsteam.

Säljaren Jessica Andersson är en av de anställda. Hon tycker att det är spännande och roligt att jobba på Rusta.

– Det är kul att prova något nytt. Tidigare har jag jobbat med kläder. Nu har vi allt möjligt och ingen dag är den andra lik, säger hon.

Läs mer

Medan du sov

Medan du sov: Här är nattens händelser

En stökig gäst på en pizzeria i Karlshamn fick omhändertas av polis.

Sölvesborg

Emelies comeback var väntad

Politikerna i Sölvesborg vill inte spekulera i utgången vid nästa val

OBS: Varning för starka bilder

Henrik blev attackerad av vildsvin – fick två djupa jack i benet

”Det kunde ha gått mycket värre”

Sölvesborg

Pilthammar gör politisk comeback – här är hennes nya parti

Målet: Sölvesborgs kommunfullmäktige

Veckans panda

Vi fick också Veckans panda i december

Möt Ture, Leana, Agnes och Elias.

Familj

Madeleine och Daniel Gustafson

Madeleine och Daniel Gustafson i Fridlevstad fick den 16 november en son, Matheo, som vägde 3730 g och var 51 cm. Syskon: Max, Milia och ängeln Mio.