Plockade ner plakaten med ett leende

Tidigt i morse plockade Mats Dahlbom ner Centerns valplakat. Han gjorde det med ett stort leende.
Centern gick fram två mandat i Karlshamn. Nu ska de infria vallöftena.
Mats Dahlbom (C) tror på ordning och reda. Därför var han och partikamraterna ute och tog ner samtliga valplakat på morgonen. Det gjordes med ett leende på läpparna efter valframgångarna.
Foto: LENA EHRING

Redan under valkvällen pratade Mats Dahlbom med Per-Ola Mattsson (S) och Magnus Gärdebring (M). De ringde och gratulerade till framgångarna. På morgonen ringde Mats själv till Britt Jämstorp (KD) och gratulerade för att de är tillbaka i fullmäktige.

Mats Dahlbom är nöjd med att de ökar två mandat, till fem.

– Tre som vi har haft var lite lite oavsett vilket parti man jobbar med, säger Mats Dahlbom som tycker att allt är ovisst just nu.

Han har själv haft ordförandeposten i tekniska nämnden, men varit den enda ordinarie ledamoten bortsett från socialdemokrater den gångna mandatperioden.

– I det stora hela tycker jag det har fungerat och jag har lyckats hålla balansen även om vi har haft olika åsikter, säger Mats Dahlbom.

När alla röster kommit in och siffrorna är helt klara ska partiet samla sig och prata om framtiden. Han är glad att partiet har stor framgång i Svängsta, den egna bostadsorten, men vill titta över hela kommunen.

– Vi är starkast för alla de som har röstat och som har vi lovat saker. Nu ska vi försöka genomföra våra löften, oavsett vem som får makten, säger Mats Dahlbom.

Ett av vallöftena är friskvårdsbidraget på 1 200 kronor till samtliga anställda inom Karlshamns kommun, i stället för en friskvårdstimme i veckan. En timme som blivit hälsopauser som kan spridas ut över veckans alla dagar. Även landsbygdsfrågorna som fiber och underhåll av vägar ska de driva.

Läs mer

Medan du sov

Här är nattens händelser – lokalt och i omvärlden

En natt utan större polisiära händelser i Blekinge. Rattfylleri i Kristianstad.

Berättarfestivalen

Guldkornen i årets Berättarkraft

I år är det tre av Blekinges fem kommuner som deltar i den återkommande litteratur- och berättarfestivalen Berättarkraft. Men de många evenemangen vänder sig till alla.

Sport

Klart: Vi tv-satsar på lokal fotboll i unikt samarbete

Här är serierna vi nu äger rättigheterna att tv-sända

IDROTTSGALAN

BILDEXTRA: Allt från Blekinges Idrottsgala 2020

Efter Mjällbys succéår – tog hem tre priser

Sport

Lista: De tio mest klickade sportartiklarna 2019

Det känslosamma har berört allra mest

2010-talets sport

Dansk dynamit, pärongate, 178 mål och ”Honken”

22 minnesvärda sporthändelser från 2010-talet