Nu är det trendigt med stora bågar

Fyrkantiga eller runda glasögon? Vilka stilar gäller i höst? Tänk stort, glamoröst och retro så hittar du rätt stil på dina glasögon.
Britt-Helene Thorman och Gunilla Nyberg från Aoptik. Tillsammans med kollegan Britt Stenlund hjälper de kunder att hitta rätt glasögon.
Foto: Ewa Carlsson

Vill du vara moderiktig i höst så finns det en del trender att titta på. Retromodet håller fortfarande i sig och gemensamt är att i höst får glasögonen ta plats.

– Det är väldigt blandade stilar i höstens mode, men det är mycket 70-, 80-tal som kommer tillbaka, säger Britt-Helene Thorman säljare på Aoptik.

De stora bågarna som för tankarna till 70-talets filmstjärnor är tillbaka, ju större desto bättre.

De tunna metallbågarna får större form i både runda och kantiga modeller. I höst går modet även åt sexkantiga bågar.

Fyrkantigt i rundade former är höstens mode.
Foto: Ewa Carlsson

– Det är stort och kantigt som kommer i höst, inte så breda skalmar utan tunna nätta bågar fast då gärna stora, berättar Gunilla Nyberg säljare på Aoptik.

Stort och kantigt är en trend som är stark när det gäller höstens glasögon.

Även den feminina 60-tals bågen cat-eye är trendig i höst. Kattögonsformen är ikonisk och har sedan ett antal år varit en populär modell för solglasögon. Nu hamnar den även högt upp på trendlistan för glasögonmodet. Modellen finns både i den nätta metallvarianten såväl som i lite kraftigare plastbågar.

Cat-eye-bågen med det lilla lyftet är helt rätt i höst.
Foto: Ewa Carlsson

En trend som håller i sig från tidigare säsonger är de transparenta, nästan genomskinliga bågarna. De mjuka tonerna i rosa, grått eller naturfärg skapar de mjuka kontraster som passar bra till höstens färger.

De moderiktiga transparenta bågarna är nästan genomskinliga och kommer i naturfärger och mjuka kulörer.

Den klassiska bruna havannafärgen och svart är alltid moderna och finns i ett flertal modeller och även en del starkare färger blandas in i höstens mode. En trend som återkommer i flera kollektioner är att lägga in små färgdetaljer i metallbågar.

– Det kan vara en färg på insida, eller en mindre detalj som skiner igenom och ger en färgklick. Det är framför allt på herrmodellerna, säger Gunilla Nyberg.

Höstens glasögonmode är ett brett utbud av retro, glamoröst och stilrent klassiskt.

Läs mer

Vårtecken

TV: Rekordtidiga tranor dök upp på åkern

”Kan vara så att de faktiskt valt att stanna på grund av den milda vintern”

God morgon!

God morgon! Åh, amaryllis!

För mig är du julblomman framför andra. Det är något alldeles extra med din växtkraft. Att så många blommor kan komma ur en enda lök, även om den ofta är stor. När allt blommat över känns det så svårt att kasta bort dig. Så efter konstens alla regler försöker jag varje år att få dig att blomma om. Det har varit ett pysslande, ska du veta. Jord har bytts, du har stått mörkt och varmt. Ibland kallt, ibland utomhus en hel sommar, och ibland som en vanlig krukväxt på en fönsterbänk. Gör jag fel? Ja, troligen. För bara en gång har du blommat om, och inte till jul, kan jag lova. Är det verkligen så illa att du bara ska blomma en gång i ditt liv? Det vägrar jag gå med på. Rejält med gödsel har jag dock inte prövat. Kan det vara lösningen?

God morgon!

God morgon! Lyckat återbruk

Rensa bör man ibland har jag hört. Jag är extremt dålig på det, lusten och viljan finns, men jag har så himla svårt för att skiljas från saker. Men den här gången hade jag, om jag får säga det själv, lyckats få ihop en rejäl hög. Nu skulle jag bara köra fram bilen, sedan var det second hand och soptipp nästa.

Familj

Sandra Karlsson och Mattias Östergren

Sandra Karlsson och Mattias Östergren i Rödeby fick den 24 december en son, Alex, som vägde 3645 g och var 50 cm. Syskon: Felix och Linus.

Bostad

Känner du igen våra klassiker?

Testa dig i quizet om svensk design

Familj

Karl-Magnus Rosendahl och Frida Palm

Karl-Magnus Rosendahl och Frida Palm i Gävle, fick den 9 juli en son, Elliot, som vägde 3 906 g och var 50 cm. Syskon: Selma. Karl-Magnus är bördig från Ronneby.