Linneas julinsamling har nått mjukvarubranschen

En hård puck i maggropen på årets sista träff för Karlskronas mjukvaruutvecklare. Cancersjuka Linneas pappa inledde med att berätta Linneas och familjens historia.

Nu antar Karlskronas mjukvaruföretag utmaningen från Linneas julkampanj.

– Vi ville vara med och skapa ett skyltfönster för insamlingen till Linnea, berättar Anna Brunell från Karlskrona Test Gathering med aktörer från BTH, mjukvaru- och konsultföretag.

Hon och kollegan Kristoffer Ankarberg är två av tre initiativtagarna till mjukvaruklustret. Den tredje i gruppen heter Kristoffer Nordström och är pappa till cancersjuka Linnea från Lyckeby som kan få behandling för sin hjärntumör i Mexiko tack vare alla donationer.

De tre skaparna av Karlskrona Test Gathering Anna Brunell, Linneas pappa Kristoffer Nordström samt Kristoffer Ankarberg.
Foto: JONAS GUSTAFSSON

– Det internationella mjukvarunätverket har ställt upp som en man för Kristoffers kamp för Linnea och nu kände vi att det var dags att Karlskrona också gör det, säger Anna.

Sponsor till torsdagens Karlskrona Test Gathering var Softhouse som genom att själva donera en grundplåt utmanar Karlskronas alla företag och organisationer att bidra till Linneas behandling.

– Låt oss se vad vi kan åstadkomma, säger Anna Brunell som också känner att detta är det minsta som nätverket kan göra för sin kämpande vän och kollega.

Kristoffer Nordström värms av uppslutningen, och han menar att en donation till Linnea också är en donation för att utveckla den internationella spetskompetensen för att förstå och bota cancer. Linneas behandling är ny och banbrytande och finns bara på en cancerklinik i Monterrey i Mexiko där svårt sjuka barn från hela världen behandlas.

Läs mer

Karlshamn

Han låg bakom sms-bluffen om Dinamarca (V)

Blekingebon berättar om varför han lurade flera medier om hennes ambitioner att ta över som partiledare

Ronneby

Blekinge: Kommunal toppchef säger upp sig

Lämnar ekonomiskt tyngd förvaltning: "Det var inget lätt beslut att ta”

Ronneby

Ny butik: Här är stans senaste tillskott

Öppnade under fredagen

Karlskrona

Bygget av E22-förbifart dröjer: ”Ett omfattande arbete”

Ska lösa flaskhals, förbättra boendemiljö och möjliggöra snabbare bussförbindelser

God morgon!

God morgon! Lyckat återbruk

Rensa bör man ibland har jag hört. Jag är extremt dålig på det, lusten och viljan finns, men jag har så himla svårt för att skiljas från saker. Men den här gången hade jag, om jag får säga det själv, lyckats få ihop en rejäl hög. Nu skulle jag bara köra fram bilen, sedan var det second hand och soptipp nästa.

God morgon!

God morgon! Korkad klapp

Det här med julklappar, det är svårt. Det är inte alltid att de landar rätt.