Fyra bränder när åskovädret drog in

Fyra skogs- och gräsbränder.
Det blev följden av ett åskoväder som drog in.
Räddningstjänsten har läget under kontroll.
Foto: Pontus Lundahl/TT

Under cirka en och en halv timme brann det på fyra olika ställen. Det var mindre skogs- och markbränder i Karlshamns kommun. Det första SOS-larmet kom vid klockan 13.15 och gällde en skogs- och markbrand på cirka 100 kvadratmeter vid Norra Grimsmålavägen, Svängsta. Karlshamns heltidsstyrka och Svängstastyrkan var på plats där

Ungefär en kvart senare började det brinna vid Aplakärr, mot Hällaryd. Området som brann var omkring 50 gånger 100 meter stort, blandat skog och gräs.

Vid 13.55 ryckte räddningstjänsten ut på ytterligare en brand vid Mörrum. Där brann en åker av en halv fotbollsplans storlek. Omkring klockan 15.05 var det dags för en fjärde brand, vid Siggarpsvägen.

Räddningstjänsten var i närheten, vid branden i Aplakärr och kunde skicka dit en brandbil. Det brann cirka tio meter från ett boningshus på Siggarpsvägen.

Nu är samtliga bränder under kontroll meddelar räddningstjänsten. Det har också varit några kontroller av hus angående röklukt. Norr om Asarum har även ett par träd fallit över vägarna på grund av vind eller blixtnedslag.

Läs mer

Familj

Malin Andersson och Dennis König

Malin Andersson och Dennis König i Fridlevstad fick den 2 januari en dotter, Neah, som vägde 3995 gram och var 52 cm.

Familj

Emma Mattsson och Filip Andersson

Emma Mattsson och Filip Andersson i Karlshamn fick den 16 december en dotter, Elise, som vägde 3678 gram och var 51 cm lång

Godmorgon!

Snart flyttar Julius hemifrån

Jag gillar innovativa idéer, och jag gillar allt som på något sätt kan gynna miljön positivt. Att hyra en julgran år efter år kändes som en perfekt kombo av detta.

Veckans panda

Barnrika familjen välkomnar Oskar – syskon nummer sex

”Barnen är ju vårt liv. Och det bästa med att ha många barn är all kärlek man får”

Bostad

Känner du igen våra klassiker?

Testa dig i quizet om svensk design

Bokrecension

Spretig bok om arkitektur

BLT:s arkitekturkrönikör Peter Salander har läst den nya boken ”Bygg det folk gillar”. Den är skriven av Jerker Söderlind, debattör och känd som en av rösterna i ”arkitekturupproret”.