Revymakaren: ”Det är verkligen kul att få jobba med det gänget”

Nu tar Niklas Holtne klivet över gränsen till Skåne.
Han ska medverka i Arlövsrevyn 2020.
Dessutom blir han en av manusförfattarna till det som är Skånes största revy.
Niklas Holtne ska börja arbeta med Arlövsrevyn, som är näst störst i Sverige. Han ska medverka i ensemblen och även vara med i manusförfattandet. Claes Malmberg är en av dem som också medverkar och Adde Malmberg står för regin.
Foto: Andreas Blomlöf

Niklas Holtne kommer att få medverka i Arlövsrevyn tillsammans med Claes Malmberg och regin står Adde Malmberg för. Han fick en förfrågan om medverkan av den konstnärlige ledaren Kent Nilsson, som är revygeneral och även själv medverkar i revyn.

– Det var för mycket komponenter som det inte gick att säga nej till. Det är fantastiskt att få sörpla i sig all den här erfarenheten, säger Niklas Holtne.

Det kommer att vara en rekordliten ensemble, fem personer, nästa år, som är den 26:e upplagan av revyn. Därefter kommer Niklas Holtne att få medverka i 65 till 70 föreställningar, sex gånger i veckan en bit in i april. Det totala publikantalet brukar vara mellan 20 000 till 25 000 personer.

– Det är verkligen kul att få jobba med det gänget. Det ska bli väldigt intressant, säger han.

I samband med att Verateatern var inbjuden till Sven Melanders trädgård snackade Niklas Holtne och Kent Nilsson med varandra. Därefter har de hållit kontakten och nu är det dags för Niklas Holtne att pröva något nytt med Arlövsrevyn.

Redan i sommar drar skrivandet igång och i mitten på november startar repetitionerna. Sedan är premiären i första helgen i januari. .

– Det är roliga, men tuffa veckor. Jag ska bidra med så mycket som möjligt med min penna, komma med nya infallsvinklar och röra om lite i grytan, säger Niklas Holtne.

Sven Melander gör sitt sista år med Arlövsrevyn i år. I denna revy finns faktiskt ett av Niklas Holtnes nummer med. Denna revy är näst störst i Sverige, endast Falkenbergsrevyn är större.

Om en vecka kan Niklas Holtne berätta hur Verateaterns framtid kommer att se ut. Ensemblen spelar årets föreställningar på &Vin just nu

– Det är ett litet pussel som vi lägger. Det kommer att bli annorlunda och vi har ännu inte tagit något produktionsbeslut. På ett eller annat sätt kommer jag att medverka i Verateatern, säger han.

Läs mer

Ronneby

Klart: Musikalstjärna gör Diggiloo-gänget sällskap – kommer till Blekinge

Arrangören: ”Superkul”

Teater

Styrelsen: Regionteatern behöver bättre lokaler i Växjö

I ett uttalande pläderar styrelsen för Regionteatern Blekinge Kronoberg för en rejäl satsning i Växjö. Det första steget har redan tagits.

Debatt

Kevin Ny: ”Vad vill ni, Sverigedemokraterna?”

Frågor till Sverigedemokraterna efter yrkandet som innebär nio miljoner mindre till kulturen.

Karlskrona

Matsvinn: Butiker tänker nytt för att rädda gammalt

Här är strategierna mot svinnet

Sport

Klart: Vi tv-satsar på lokal fotboll i unikt samarbete

Här är serierna vi nu äger rättigheterna att tv-sända

2010-talets sport

Dansk dynamit, pärongate, 178 mål och ”Honken”

22 minnesvärda sporthändelser från 2010-talet