Fridas Design inleder samarbete med lokala företag

Frida Åkesdotter på Fridas Design inleder samarbete med lokala företag för att arrangera event med smak och inredning i fokus.
Frida Åkesdotter på Fridas Design, Maria och Ola Johansson på OM.DuoVin och Jacob Berg på Kronolaxen, inleder samarbete.
Foto: Elin Möllervärn

Ett år har gått sedan Frida Åkesdotter på Fridas Design slog upp dörrarna till butiken i Karlshamn.

– Det var i mars förra året som vi öppnade butiken. Till en början var det bara tanken att det skulle vara ett showroom, men nu har det blivit en butik, berättar Frida Åkesdotter.

Nu inleder hon ett samarbete med lokala företag, där mat, dryck och inredning ska kombineras i ett.

– Det började med att jag var sugen på att ha en kombination mellan butik och event.

– Så tillsammans med Ola och Maria Johansson på OM.DuoVin och Jakob Berg från Kronolaxen, kommer vi nu erbjuda vin och tapaskväll, i en specialdesignad miljö.

Eventen arrangeras i Fridas butik på Sölvesborgsvägen 21.
Foto: Elin Möllervärn

Evenemangen kommer arrangeras i Fridas butik på Sölvesborgsvägen, där kvällen anpassas efter kundens efterfrågan.

– Det kommer finns möjlighet att ändra miljön med inredning, samt ändra upplägget på maten och vinet. Man kan skräddarsy hela programmet utifrån inredning, mat och vin helt enkelt, säger Ola Johansson.

Tilltuggen som serveras under kvällen kommer gå att köpa i Fridas butik.

Jakob Berg på Kronolaxen kommer stå för huvudrätten, medan Ola och Maria på OM.DuoVin står för vinet som är importerat från en vingård i södra Spanien.

– Vingården är Europas högsta område där man odlar vin. Det är varmt på dagen och kallt på natten. Klimatet gör att vinet har en hög fruktighet, samtidigt som det har en balanserad syra, säger Ola.

Från invigningen av årets första event.
Foto: Frida Åkesdotter

Frida ser positivt på fler eventuella lokala samarbetspartners i framtiden.

– Mer och mer folk börjar se att det är viktigt med samarbete. Jag vill ha speciella och långvariga samarbeten. Sedan är vi öppna för andra förslag också.

– Det är viktigt att se möjligheterna med samarbeten istället för att konkurrera med varandra, framförallt om man är en liten stad som Karlshamn, säger Frida Åkesdotter.

Foto: Elin Möllervärn

Läs mer

Corona

Stort intresse för volontärarbete

Människor redo ställa upp i omsorgen

God morgon!

God morgon! Om att hurra för rätt anledning

Kollegan har gått och blivit mormor nu under värsta coronoakrisen. Och det var efter att vi i dagar slitit hårt på redaktionen, det händer så mycket i nyhetsväg just nu, som jag bestämde mig för att göra ett kort avbrott i produktionen.

Lokalkorrarna

Drömmar och sorg på scen

Pinamackorna tillbaka med ny föreställning

Stor intervju

The Ark gör comeback: ”Vi har ju saknat bandet”

Växjö/Rottne–bandet The Ark tog ned skylten 2011. Nu är de tillbaka men blott bara för en sommar. ”Det fanns något att fira”, säger frontmannen Ola Salo och syftar på att 20 år gått sedan debuten. Smålandsposten fick en träff med hela gänget, så här gick det.

God morgon!

God morgon! Sophantering

Vi har blivit med nytt sophanteringssystem. Hur häftigt är inte det? Eller hur galen är inte jag som så mycket går upp i det?!

Bokrecension

Spretig bok om arkitektur

BLT:s arkitekturkrönikör Peter Salander har läst den nya boken ”Bygg det folk gillar”. Den är skriven av Jerker Söderlind, debattör och känd som en av rösterna i ”arkitekturupproret”.