1. Avdelningararrow-down
  2. Orterarrow-down
  1. Tjänsterarrow-down
  2. Annonseraarrow-down

I framtiden förväntar jag mig en sakligare ton av C

Christopher Larsson (SD) svarar på Magnus Larssons (C) debattartikel ”SD:s stöd är inte gratis” (BLT den 29 mars).
2014-11-20 Kommunfullmäktige Karlskrona Kommun hösten 2014. SD Sverigedemokraternas Gruppledare Christopher Larsson.
Foto: Patric Söderström
Detta är en opinionstext i Blekinge Läns Tidning. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.

Några månader efter valet vaknar Centern nu upp till konsekvenserna av sina egna handlingar. Man har splittrat det borgerliga regeringsalternativet och i stället blivit det man lovade att inte bli, ett stödhjul till Socialdemokraterna.

Kristdemokrater och centerpartister får reda ut sina meningsskiljaktigheter med varandra, men rena lögner riktade mot Sverigedemokraterna åtar jag mig att bemöta. Nej, ingen gjorde nazisthälsningar på SD:s partimöten när Jimmie Åkesson gick med. Nej, SD har inte ”nynazistiska rötter” bara för att våra politiska motståndare älskar att upprepa det. Magnus Larsson har gått på de lögner som Stefan Löfven har hittat på för att splittra borgerligheten.

Men det stämmer att Sverigedemokraterna inte är ett parti som alla andra. Vi finns på grund av den vanskötsel av landet som bland andra Centern orsakat.

Magnus Larsson anser att ”… Sverige behöver invandring för att klara att försörja oss i en snar framtid." Är det inte dags att vakna upp nu, centerpartister? Den typ av massinvandring Centern varit med och infört medför enorma kostnader, raserar samhället och skapar otrygghet och segregation istället för den samhörighet vi Sverigedemokrater eftersträvar.

Det är helt enkelt inte sant att vi vill ”krympa mediernas frihet”. Vi står för yttrandefrihet. Däremot måste vi få kritisera medier när de rapporterar uppenbara felaktigheter och sprider direkta nidbilder om oss utifrån sin vänstervridna politiska agenda.

Angående stollar inom centern kan jag lite snabbt bara nämna centerpartisterna Ebtisam Aldebe och Hasan Fransson som bekände färg när de tjänstgjorde som nämndemän i tingsrätten. De valde att fria en kvinnomisshandlare för att den målsägande kvinnan valt att anmäla brottet till svenskt rättsväsende i stället för att gå till hans familj och låta sharialagar skipa ”rättvisa”. De avpolletterades först när det hela uppmärksammades av media. Jodå, SD har också haft sina misslyckades politiker, men de utesluts utan pardon.

Sen var det förstås ett tag sedan Bondepartiet öppet stöttade skallmätningar, etableringen av interneringsläger och även var öppet antisemitiska. I dag har Centern i stället blivit ett Stureplansparti som med fingret i luften försöker fånga upp de senaste liberala trenderna.

Till på köpet har man krattat manegen för fortsatt regeringsinnehav för Stefan Löfven och Isabella Lövin. Då förstår jag att man försöker rikta uppmärksamheten mot någon annan.

Nu har ni fått ett ärligt svar på påhoppet men i framtiden förväntar jag mig en sakligare ton och ett mer sansat debattklimat, Tack!

Christopher Larsson

Gruppledare SD