1. Avdelningararrow-down
  2. Orterarrow-down
  1. Tjänsterarrow-down
  2. Annonseraarrow-down

Behandla alla föreningar rättvist

Varför vill inte Karlskrona kommun stödja de ideella föreningarna?
Foto: Claus Meyer/TT

Nyligen fick vi läsa i tidningen om att en affärsuppgörelse gjorts med Karlskrona HK.

Vi kan väl inte tycka att det är fel annat än på det sättet överenskommelsen gick till. KD ser till alla föreningar inom idrott, kultur och fritidsverksamhet och oavsett om det är idrottsbolag eller ideella föreningar så ska alla behandlas med respekt o rättvisa.

Föreningsverksamheten får verksamhetsbidrag för barn o ungdomar som likställs med lokalhyra för deras barn o ungdomsverksamhet så kostnaderna för drift, kanslipersonal, transporter, domaravgifter, startavgifter, matchkläder med mera måste inrymmas inom träningsavgifter och medlemsavgift nu när intäkterna i stort försvunnit , detta medan de inkommande räkningarna Inte slutat komma.

Detta är en opinionstext i Blekinge Läns Tidning. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.

Trots alla komplikationer i samhället den rådande Covid-19 situationen fört med sig vill vi att det ideella föreningslivet ska leva vidare.

Karlskrona behöver leverera stöd till de ideella föreningarna i stället för i princip verkningslösa lättnader.

Under rådande pandemi anser Kristdemokraterna att: Lokalhyran för barn och ungdomsverksamheten ska vara kostnadsfri, föreningar med egenägda anläggningar ska få likvärdig kompensation, de föreningar som innehar elit och breddverksamhet ska kunna få affärsuppgörelser med Karlskrona kommun, på samma sätt som KHK och tidigarelägga kommunala verksamhetsbidraget.

KD vill att alla föreningar behandlas rättvist.

Per Thorngren, ersättande i kultur o fritidsnämnden.

Billy Åkerström, gruppledare